DICK termékek rövid története

DICK termékek rövid története

A Friedr. Dick alapította DICK GmbH  1778-ban családi vállalkozásként indult, és azóta  több mint 230 éve a világon piacvezető gyártóként van jelen.

Világszerte egyedülálló módon  kések teljes körű gyártásával, valamint a rendeltetésszerű használathoz szükséges élezők, köszörűk készítésével foglalkozik, kiszolgálva az élelmiszeripari húsfeldolgozást. Nagyobb húsfeldolgozók, hentesek, mészárosok által valamint a hétköznapi háztartásban  használt összes késtípus megtalálható termékeik között, amelyek igazodva a mindenkori igényekhez, hosszú élettartamuknak és kedvező áruknak köszönhetően a használók körében igen nagy népszerűségnek örvendenek.

A késeket kizárólag magas minőségű rozsdamentes acélötvözetből készítik. Ez az anyag adja az alapot a további megmunkáláskhoz, biztosítja a kés kiváló minőségét. A nyers késformákat speciálisan hengerelt acéllemezekből vágják ki. A következő lépés a gyártási eljárásban az edzés, ez kulcsfontosságú a kés minősége szempontjából.

A Dick-nél használatban lévő edző berendezés a jelenlegi világszínvonalat képviseli. Az eljárás során kizárnak mindennemű kapcsolatot az oxigénnel, hogy elkerüljék a késfelszín oxidálódását.

A penge kialakítása után hozzáillesztik a késnyelet. A késmarkolatokat egy különleges módszerrel formába öntik, így a penge és a nyél között egy tökéletes kapcsolat jön létre. A higiénikus markolatot jó minőségű, csúszásmentes, különféle színű műanyagból készítik, amelyek résmentesen illeszkednek a pengéhez.

Természetesen mosogatógép és hőellenállóak 150 Celsiusig, könnyen tisztántarthatóak, kézhezállóak, rövid és hosszú, fogazott és sima élűek.

A gyártási folyamat állandó minőségi ellenőrzés alatt áll, mert a cégnek a minőség a legfontosabb célja.

This Post Has One Comment

  1. admin

    Jóska – féle marhahúsos szalámi
    5 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok, 1 kg sovány marhahús, 4 kg zsírféle, 17 dkg só, 25 dkg paprika, 5 dkg erőspaprika, 2 dkg fokhagyma.

    A húsokat csíkokra vágom, majd 10 – 12 – es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött lóvékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a “márciusi” puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.
    Dédpapa – féle szalámi
    6 kg érett lapocka, comb, száraz egyéb húsok, 4 kg zsírféle, 17 dkg só, 20 dkg paprika, 5 dkg erőspaprika, 2 dkg fokhagyma.

    A húsokat csíkokra vágom, majd 10-12 – es tárcsájú darálón ledarálom. Összekeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. Jó szorosan betöltöm az egyik végén előzőleg elkötött lóvékonybélbe, 4 napig hideg füstön füstölöm. Hűvös helyen 7-8 hónapig eláll! Mikor a spájzban csöpögni kezdene, akkor egyenként lefóliázva lefagyasztom. A fagyasztóból kivéve a “márciusi” puhaságú szalámit ehetjük akár szeptemberben is.

Vélemény, hozzászólás?