Grillkobász sütése koronázás helyett

Grillkobász sütése koronázás helyett

Nem is tudom megjünk e jelen járványügyi helyzetben Titeket arra buzdítani hogy családi, baráti kört összeszédítve tartsatok egy össznépi grillezést.

Mindenesetre ennek kivitelezését rátok bízzuk, mert nem dönthetünk helyettetek, sőt azt se tudjuk megmondani hogy a koronavírus (COVID-19) valóban létezik-e vagy csak egy politikai -gazdasági bravúr…

 

A lényeg mindenesetre hogy a kolbászról, köztük is a grillkolbászról beszéljünk.

Végre lecsengett a téli mámor és kezdetét vették a melegebb napos hétköznapok.

Megmutatjuk mire figyelj ha grillezésről van szó:

 

Jobban jársz ha juhbélbe töltött grillkolbászt készítesz magadnak otthon saját ízlésed szerint és csakis magadat hibáztathatod ha elsózod vagy nem teszel bele valamilyen fűszert.

Fontos a hőfok!

Ha túl közel van a rács a szénhez, könnyen megégetheted. A kolbász külseje nagyon gyorsan meg fog égni, de a belseje nyers marad. Mindig csak parázson grillezz, a tűz mindent szénné éget.

Nem kell sietni vele mert könnyen bekérgesedik és a belseje nyers maradhat.

Kolbásztrükk ide vagy oda

Ha jó kolbászt választottál és tökéletes hőfokon sütöd megfelelő ideig, akkor mennyeien szaftos, ízletes kolbász lesz a jutalmad. Fontos, hogy

ne csak egyszer fordítsd meg a grillrácson, hanem többször, így biztosan egyenletesen fog ropogósra sülni.

Tudtad hogy rozmaring rászórásával fokozod az élvezeteket? Ha rászórod a parázsra  különös aroma társul az amúgy is ínycsiklandozó kolbászokhoz.

 

Mielőtt kolbászt készítesz ajánlunk pár irányt neked:

dijoni mustáros, paprikás, csípős, sajtos-baconos, sajtos, fokhagymás, bajor

 

Melyik nyerte el tetszésed?

Akármelyik ízvilágot is választod, köretnek sose árt mellé egy kis grillezett zöldség vagy savanyúság esetleg egy kis öntet.

Ha a pékáruk szerelmese vagy akkor baguette az ideális választás hogy ne zsírozd össze magad, hanem mindent csak dobj bele és fogyaszthatod is a grill szenyót!

Vélemény, hozzászólás?