Sertés vékonybél kisokos

Ebben a posztunkban nem fogunk litániát írni, sem tudományos szavakat vagy sokak számára érthetetlen összetett mondatokba foglalt ismertetést. Lényegre törünk, hisz Neked is az a lényeg, hogy a lényeget kiragadd…

Continue Reading Sertés vékonybél kisokos

Vonyarcvashegyi Kolbászoló XI. – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

Idén is megrendezésre kerül az elmúlt években régiójában ismertté vált Vonyarcvashegyi Kolbászoló, azaz a Disznótoros és Kolbáésztöltő verseny, ahol csapatok sokasága fogja idén is tölteni a finomabbnál finomabb kolbászokat. November…

Continue Reading Vonyarcvashegyi Kolbászoló XI. – Disznótoros és Kolbásztöltő verseny

Élelmiszeripari Tanácsadás

Teljeskörű tanácsadás (Beszerzés, termékfejlesztés és értékesítés) Úgy érzi, hogy cégének, vállalkozásának költségei magasabbak, mint amennyi az ideális lenne? Szeretne a költségeken csökkenteni, de úgy, hogy ez ne járjon a fejlődés…

Continue Reading Élelmiszeripari Tanácsadás

Húsipari fogalmi meghatározások

Hús:háziasított és/vagy vadonélő patás állatok (szarvasmarha, sertés, juh, kecske,…), baromfi, nyúl, … emberi fogyasztásra alkalmas részei, beleértve a vért. Friss hús”: olyan hús, amelyen nem végeztek más tartósítási folyamatot, mint…

Continue Reading Húsipari fogalmi meghatározások

Közérdekű információ GDPR bevezetés miatt

Tájékoztató Vásárlóink részére A bollershop.hu rendszerének felkészítése a változásra jelenleg már folyamatban van, rendszerünk mindig és folyamatosan jogszabálykövető. A bollershop.hu tevékenységének jellegéből fakadóan a GDPR rendelet vonatkozó előírásainak nem egyedi megállapodásokon, hanem…

Continue Reading Közérdekű információ GDPR bevezetés miatt

A marhahús feldolgozása II.

Marha comb bontásának és csontozásának menete: - Akassza a marhacsontot a horogra úgy, hogy a medencecsont ön felé legyen. - Bárddal vágja le a medencecsont alsó részén lévő keresztcsontot. -…

Continue Reading A marhahús feldolgozása II.

A marhahús feldolgozása I.

A Marha részei: Bélszín vagy vesepecsenye 2. Lapos hátszín 3. Magas hátszín (rostélyos) 4. Felsál 5. Dió vagy gömbölyű felsál 6 Fehérpecsenye 7. Feketepecsenye 8. Spitz fartő 9. Keresztfartő 10.…

Continue Reading A marhahús feldolgozása I.