Sonka kisokos újratöltve

Jó érett sonkát venni több  igényel. Nekünk van pár tanácsunk, mire kell figyelni, aztán meg is főzzük a fogást. Íme a húsvét főszereplője, a sonka! Készülj, mert hamarosan itt lesz…

Continue Reading Sonka kisokos újratöltve

Profi Chef kések kínálatunkban

A séf kés egy klasszikus és a központi szakmai konyhai. Ez egy teljesen alapvető konyhai eszköz, amely lehetővé teszi, hogy elsajátítsák a különböző tömb felmerülő feladatok a konyhában. Ideális vágás…

Continue Reading Profi Chef kések kínálatunkban

Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…

A fűszerpaprika-őrlemények minőségi csoportosítása A fűszerpaprika-őrleményeket az érzékszervi tulajdonságok, a fizikai, a fizikai-kémiai, illetve a kémiai jellemzők alapján a következő minőségi csoportokba (minőségekbe) kell sorolni: különleges csemege édesnemes rózsa a…

Continue Reading Amit a fűszerpaprikáról tudnod kell…

Téliszalámiról röviden mások szerint…

A téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle. A szegedi téliszalámi 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, hungarikum. Az 510/2006 (EK) rendelet alapján készített összefoglaló lap szerint a szegedi téliszalámi „2—4 mm szemcsenagyságúra aprított és egyenletesen elkevert sertéshús…

Continue Reading Téliszalámiról röviden mások szerint…

Kocsonya receptek

  Házi kocsonya szegényesen Alapanyag: 750g főtt sonka vagy fehérpecsenye 650g tarja 4 közepes nagyságú sárgarépa 6-8 közepes méretű ecetes uborka ½ zeller gumó Fűszerek és adalékok: 1kg húshoz 18g…

Continue Reading Kocsonya receptek

SOS recept füstölt húsokhoz

Sonkapácok magyar módra A fűszereket kb 5-10 liter forrásban lévő vízhez javasolt tenni, ami függ a pácolni kívánt húsok formájától és méretétől, valamint  páckád méretétől is. Az elkészítés módját korábbi…

Continue Reading SOS recept füstölt húsokhoz

Kolbász füstölése házilag

Kolbász készítés rövid leírása A kolbászkészítés módjainak leírásainál az adalékanyagok - fűszerek, só - megadott mennyisége mindig kicsontozott színhúsban értendők. A kolbásznak való húst nem szabad megmosni, vízben áztatni, mert…

Continue Reading Kolbász füstölése házilag