Lánckesztyűk és kötények

Láncszövet termékeink:

Minden termékünk megfelel a szigorú európai szabványoknak és rendelkezik az összes típusengedéllyel. Minden termékünk különlegesen tervezett a nehéz és igénybevett használatra, valamint megfelel a legmagasabb higiéniai követelményeknek az élelmiszeriparban.

Termékeink megfelelnek a szigorú HACCP által minősített élelmiszeripari gyártóknak.

Lánckesztyűink alkalmasak a következő területeken*:

Vágóhidak, húsfeldolgozók, halüzemek, baromfi feldolgozók és osztriga feldolgozók.

Konyhai, szállodai és vendéglői alkalmazásokhoz valamint bőrfeldolgozó és textilipari tevékenységekhez is megtalálja termékeink kínálatában a megfelelő vágás biztos kesztyűt.

Előírások és irányelvek

  • CE megfelelés az EN 420, EN 1082-1,14328 és EN 13998 európai szabványoknak, melyek a 85/686EWG számú európai irányelvek igénye szerintiek.
  • veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP) a védelemért és biztonságos öltözetért 15.01.1997számú európai irányelvek szerint, a biztonságért és higiéniáért (EWG L 175/1).
  • Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) szövetségi törvénykönyvének (CFR) 21. cím 110.10 szakasz (bX5), 04/1997 és a (FFDCA) Szövetségi Élelem Gyógyszer és Kozmetikai Termékek. Élelmiszer és Gyógyszer Adminisztráció (FDA)
  • Munkaerő Minisztérium és Munkahelyi Biztonság és Egészségügyi Igazgatás (OSHA): kiadás száma 3108. 1988-ból. Biztonsági és egészségvédelmi útmutató a húscsomagoló cégeknek.
  • Amerikai Hús Intézet (AMI); Irányelvek a helyes gyártási gyakorlathoz (GMPs)
  • Underwriters Laboratories Inc.(UL) UL- szabványok a biztonságért 11.11.1997

*Minden Niroflex kesztyű XXL + 10% pótdíjjal

Természetes belek

Húsipari felhasználásra

  • Sertés belek
  • Marha belek
  • Juhbél

Sertésbelek

sertés belek, böllérbolt, böllér, műbél, sertés vékonybél, húsdaráló, töltőgép, fűszer, paprika, hentes, kötöző, kuláré, marha vastagbél

  • Vékonybél (1)
  • Kuláré (2)
  • Vastagbél (3)
  • Gyomor (4)
  • Vakbél (5)
  • Hólyag (6)
  • Nachend (7)

Sertés vékonybél

A vékonybelet túlnyomó részt a sütőkolbász, szárazkolbászok, lecsókolbász, hurka stb. készítéséhez ajánljuk. Ezeket a beleket átmérő szerint osztályozva, sózva védőcsomagolásban vagy tégelybe csomagolva kínáljuk vásárlóinknak.

Kaliberek:

  • 30/32
  • 34/36
  • 36/38

Sertés gyomor

A gyomorba disznósajtot, sajtféléket, vagy nyelvből készült termékeket töltenek.

Sertés vakbél

Felhasználási javaslat: kulenhez, disznósajthoz.

Sertés kuláré

Anatómiailag a végbelet jelenti. Ez meglehetősen sima, izmos vastag falú bélféleség, amit túlnyomórészt májasokhoz és vastagkolbászokhoz, szalámihoz szoktak használni.

Az alábbi hosszúságokban forgalmazzuk: (cm)

  • 60 +
  • 80 +
  • 125 +

Sertés vastagbél

Hurka és kolbász, májas készítéshez

Marha belek

marha belek, böllérbolt, böllér, műbél, sertés vékonybél, húsdaráló, töltőgép, fűszer, paprika, hentes, kötöző, kuláré, marha vastagbél

  • Vékonybél (1)
  • Vastagbél (2)
  • Vakbél (3)
  • Hólyag (4)

Marha vékonybél

A marha vékonybélnek nagyon sokoldalú a felhasználása pl. szafaládéhoz, hurkákhoz, krinolinhoz, májashoz. Különféle kiszerelésekben csomagolva kapható webáruházunkban 37/40-43/46 kaliberig.

Marha vastagbél

Leginkább szalámi és bácskai hurka, parasztmájas készítéséhez használják. Különféle kiszerelésekben csomagolva kapható webáruházunkban 45/50-60+ kaliberig.

Marha vakbél

Hagyományos marha párizsi és disznósajt készítéséhez javasoljuk, átlag 120/130 kaliberben kapható.

Juhbél

Ez a juh vékony bele, főleg virsli és grill kolbász készítésére használják. 22/24- es kaliber elterjedt Magyarországon. Egyéb kaliberek is rendelhetőek. Tudjuk lágy és keménycsőre vagy átlapoltan raffolva szállítani.

Műbelek

Különféle műbelekkel állunk vásárlóink rendelkezésére, ami egy modern, minden igényt kielégítő csomagolási forma. Speciális nyomdában bármilyen grafikát vagy szöveges információt rá tudunk nyomtattatni a műbelekre, melyeket raffolt formában is el tudnak készíteni. A 10m-es valamint a raffolt kiszerelésű műbelek csomagolt tartalma az oldalon valamint a címkén feltüntetett mennyiségektől eltérhet (cca 5-10%), mivel a feltüntetett méter mennyiség a már beáztatott és/vagy betöltött termékre vonatkozik. A cellulóz és Faser valamint a kollagén műbelek természetes eredetükből adódóan ruganyos szerkezetűek, hő valamint nedvesség hatására változik hosszuk és átmérőjük. A feltüntetett kaliberek a gyártó vagy importőr által megadott kaliberek.

Faser szárazáru belek

A Faser belek gyártásához speciális cellulóz alapú impregnált papírt használnak, amellyel biztosított  az állandó kaliber, az erős fal, valamint a füst és vízgőz áteresztő képesség.

Használatát javasoljuk szárazárukhoz, különösen főtt félszáraz árukhoz. Van jól hámozható típus is, ami szeletelt termékekhez különösen javasolt. Tekercsben, vagy raffolt formában, igény szerint rendelhető. Egyes típusai főtt füstölt sonkafélékhez, más típusok szalámi, vastagkolbász, turista készítéséhez javasoljuk.

Sláger kaliberek: 40-43 (40-es) 48-53 (50-es), 58-60-65 (60as) valamint 100-130 (100-110-es).

Cellulóz alapú füstölhető vízgőzáteresztő műbelek

Húsipari felhasználásra virslihez és vastagkolbászhoz:

Természetes cellulóz alapanyagánál fogva füstölhető,  szükség esetén nyomtatható. Biztonságos, és problémamentes töltést tesz lehetővé mind az automata mind a kézi töltőgépeken. Raffolt rúd formájában kerül forgalomba.

Kollagén füstölhető vízgőzáteresztő belek

Vastagkolbászhoz, szafaládéhoz vagy krinolinhoz. Természetes állati kollagén alapanyagból készülnek

Textil belek

A húsipari üzemek új termékeinek a fejlesztésében nagy segítséget nyújthat a textilbelek széles skálája. A kézzel varrott belek nagy formai választéka, színvariációk a nyomtatott kivitelek, mind segítenek valami újat megjelentetni a piacon, legyen szó főtt, füstölt, vagy száraz áruról.

Poliamid műbelek

Hosszú ideig eltarthatóságot biztosító, füstölést nem igénylő, hőkezeléssel tartósított készítmények gyártásához polyamid alapanyagből, melyek vízgőz-, oxigén- , és aromazáróak. Kifejezetten használatos felvágottakhoz és vörösárukhoz, kenősárukhoz és disznósajthoz. Például: zala felvágott, olasz felvágott, kenőmájas, magyaros felvágott

Fűszerek

Az ételek ízét a fűszerek adják, melyeket a világ bármely termett fűszer elérhető lehet Önnek.

Boltunk a mono fűszerek és fűszerkeverékek széles skáláját kínálja. Segítünk abban is, hogy az Ön által gyártott termék éppen olyan ízű legyen, ahogy azt Ön megálmodta.

Forgalmazott fűszereinket és keverékeinket az élelmiszeripar széleskörűen használja, de termékeink megtalálhatók egyes áruházak polcain lakossági kiszerelésben is.

  • Alapfűszerek
  • Ipari fűszerkeverékek és fűszerek
  • Lakossági kiszerelésű fűszerek
    • Klasszikus fűszerek
    • Zöldfűszerek
    • Fűszerkeverékek
  • Egyéb ízesítők

Kések, bárdok, acélok

Miért tőlünk vegye meg minőségi késeinket?

  1. Forgalmazott késeink gyártója aki szigorúan tanúsított védjegyként is garantálja a legkiválóbb alapanyagok kifogástalan megmunkálását
  2. Kiváló minőségű termék eredetének jelölése: „Made in Germany”
  3. Több generációs tapasztalat a profi kések gyártásában
  4. Közvetlen szakmai támogatás
  5. Kétféle markolattípus, amely kielégít minden igényt és ízlést, színkódolva
  6. Minden kés megfelel a legmagasabb élelmiszerbiztonsági előírásoknak
  7. Egyszerűen PENGE! Ha egy kés első pillantásra olcsó, az sokszor többe kerül, mint a magasabb árú, ám azzal összhangban álló minőségű termék. Forgalmazott késeink optimális edzése és élezése, kézre álló markolat kialakítása által  nyújtott minőség lehetővé teszi a szinte fáradságmentes munkát.

7 érv a hét minden napjára!

Egyéb termékek

Kihagyhatatlan segédanyagok még a különböző méretű, kiváló minőségű klipszek és akasztóhurkok, kötözőzsinegek vagy akár a sonkaháló. Természetesen a jelölőcímke vagy a díszcímke is fontos része a nyomon követésnek, hisz nem mindegy hogy a vendégségbe érkező szomszédnak pokolian erős stifit vágunk meg vagy csemege ízesítésűt.

A húsiparban kötöző anyagként már évszázadok óta használják a kenderzsineget. A kolbászok, szalonnák, felvágottak és egyéb húsipari készítmények előállításában, füstöléskor, szárításkor nagyon fontos a megfelelő szakítóerő, ezért a 2/1,75-ös, 2/1,25-ös és a 3/3,5-es natúr zsinegeket használják kötözésre, valamint a nemzetiszínű zsineget dekorációs célokra.

Close Menu
×

Cart