Programajánló a gasztronómia szerelmeseinek Baján

Programajánló a gasztronómia szerelmeseinek Baján

Baján 12. alkalommal kerül megrendezésre a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál

A hurka és kolbászkészítés mesterei és kedvelői találkozhatnak február 23-án a bajai Petőfi-szigeten.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is várják a szervezők a versenyre benevező csapatokat. Természetesen az érdeklődőket is, hiszen a sok munkával, élcelődéssel és örömmel járó disznóvágást igyekeznek közösségi élménnyé varázsolni.

Részletes programterv HAMAROSAN

Hasonlóan a tavalyi évhez minden bizonnyal idén se fog senki se unatkozni…

A 2018. évi FESZTIVÁL PROGRAMJA

10.00 – 12.00 „Házhoz megy a fesztivál!” – jótékonysági kolbász és hurkakészítés
10.00 – 10.30 Közös malacsiratás a Danubia Tamburazenekar közreműködésével, a résztvevő csapatok köszöntése, programok
10.30 – 11.30 Danubia Tamburazenekar műsora
11.30 – 12.30 “Szekérmesék” – Gulyás László Vándormuzsikus interaktív gyerekműsora
12.30 – 14.00 „Jó ebédhez szól a nóta” – zenél a Pántlika Zenekar
14.00 – 14.45 Stand Up Comedy – Szőke András
15.00 – 15.30 Eredményhirdetés: Baja Város Fesztiválkolbásza 2018., Terülj, terülj asztalkám 2018.
15.30 – 16.00 Ring István a Kackiás Verklis és a Tűzfészek Társulat zsonglőreinek közös műsora
17.00 – 20.00 Fifty-Fifty koncert

 

KÍSÉRŐ PROGRAMOK:

Február 9. péntek 16 óra – Turisztikai Központ
16.00 Bácska Arany Pálinkája 2018. verseny eredményhirdetése

Február 10. szombat
10.00 Szabadtéri Mobil KRESZ pálya – Baja Városi Rendőrkapitányság közreműködésével
10.00 –  15.30 A város több pontján bemutatkozik Ring István a Kackiás Verklis és a Tűzfészek Társulat zsonglőrei
11.00 – 13.00  Jótékonysági ételosztás a Belvárosi Közösségi Házban a Rotary Club Baja támogatásával

forrás: baja.hu

A jószágokat persze nem hajtják ki a város közepére, de hurka és kolbász bőven készül házi receptúrák alapján. Helyi és környékbeli húsipari cégek, vállalkozások, baráti társaságok, valamint a kistérségi egyes településeinek amatőr csapatai sütik az egyedi fűszerezésű és fantázianevű hurkát, illetve kolbászt.

A táj jelegű népi gasztrokultúra jelenik meg, a hagyományoknak megfelelően kézzel keverik, ízesítik, töltik a kolbászokat.
A tradicionális bácskai hurka különlegessége, hogy rizzsel készül. A több száz kiló finomság nem kerül haza, és nem megy kárba. Az illatok után ízekre vágyó népes vendégsereg fogyasztja el a főtéren készült finomságokat (amelyekből rászoruló családoknak is bőven juttatnak), miközben a színpadon néptánccsoportok követik egymást.
A februári fesztivál menü mellé természetesen elengedhetetlen a jó pálinka és a forralt bor.

Ha valaki igazi magyaros ételre vágyik, a házi receptúrák alapján készülő kolbászt és hurkát nem szabad kihagynia.

Forrás:http://csodalatosbaja.hu

Alábbi dokumentumok letölthetőek a 2019. évi nevezéshez és programokról ITT:

 

fesztivalkolbasz_versenykiiras2019

kolbaszfesztival_jelentkezesi_lap_es_feltetelek_2019

kolbaszfesztival_program_2019

terulj_terulj_asztalkam_versenykiiras2019

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
×

Kosár