SOS recept füstölt húsokhoz

SOS recept füstölt húsokhoz

Sonkapácok magyar módra

A fűszereket kb 5-10 liter forrásban lévő vízhez javasolt tenni, ami függ a pácolni kívánt húsok formájától és méretétől, valamint  páckád méretétől is. Az elkészítés módját korábbi cikkünkben olvashatjátok.

fustolt-sonka

1.      recept:

10 kg-os sonkához alábbi hozzávalókat használd:

0,9 kg tengeri só

1 kanál őrült feketebors

1 kanál szegfűbors

1 kanál majoranna

2 kanál fenyőmag

1 kanál salétrom

5db babérlevél

1 fej vöröshagyma

 

2.       recept:

10 kg-os sonkához alábbi hozzávalókat használd:

0,7 kg tengeri só

1 kanál őrült feketebors

1 kanál szegfűbors

1 kanál koriander

2 kanál mustármag

5db borókabogyó

5db babérlevél

1 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

 

3.      recept:

10 kg-os sonkához alábbi hozzávalókat használd:

1 kg asztali só

1 kanál salétrom

2 kanál kakukkfű

2 kanál fenyőmag

2 kanál koriander

2 kanál mustármag

2 kanál majoranna

 

4.      recept:

10kg-os sonkához alábbi hozzávalókat használd:

1 kg tengeri só

6 dkg egész feketebors

2 kanál borókabogyó

2 fej vöröshagyma

1dl brandy

 

 

5.      recept RÁADÁS:

10kg-os sonkához alábbi hozzávalókat használd:

1 kg tengeri só

0,2 kg nitrites pácsó

1 kanál őrült tarkabors

1 kanál kakukkfű

1 kanál majoranna

1 kanál fenyőmag

1 kanál tört borókabogyó

5db babérlevél

1 fej vöröshagyma

3 gerezd magyar fokhagyma

1 szál friss rozmaring

 

MI a ráadást szeretjük!

Próbáld ki és küld vissza pár hónap múlva véleményed, bevált-e:) Izgatottan várjuk!

Kitartást és jó munkát kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu
×

Kosár